Leopardigekot

Hiccup ja Toothless
Kesällä 2014 päätin, että nyt viimeinkin meille tulee leopardigekkoja. Heti alkuun oli selvää, että kaksi naaraspoikasta on tulossa, kunhan sopivat yksilöt löytyy. Herppi.netin kauppatoria selatessani silmääni pisti kauniit kuvat pienistä liskoista ja laitoin viestiä Gehenna's gekkos -kasvattajalle. Pitkiä keskusteluja käytiin, sopivat poikaset valittiin ja sovittiin tuonti meille Joensuuhun marraskuulle, kunhan oltaisiin kotiuduttu matkoilta.

Zelda
Marraskuu koitti Espanjan lämmössä, josta lennettiin takaisin Suomeen ja pian pienet lisko-siskot olivatkin jo kotona. Henna toi mukanaan meille pienen villikon Gehennasgekko's Hillan, tutummin Zelda, joka on kuoriutunut 7.8.2014. 
Zelda on väriltään normal het raptor ja olemukseltaan todella aktiivinen gekko, joka pyrkii terrasta ulos usein ja kiipeää kättä pitkin olkapäälle aina tilaisuuden saadessaan.

Toothless
Zeldan seurana saapui Gehennasgekko's Jennifer, tutummin Toothless, joka on kuoriutunut maailmaan 9.7.2014. 
Toothie on oikea lössykkä, hirmuinen ahmatti ja todella kaunis high yellow het raptor gekko symmetrisellä pääkuvioinnilla. 

Toothless
Joulun jälkeen Zelda päätti yllättää meidät paljastumalla koiraaksi ja samointein astumalla siskonsa kantavaksi.
Tässä vaiheessa menetin yöunia ja sain harmaita hiuksia, olin yhteydessä Hennaan ja tulin siihen lopputulokseen, että koska vahinko on jo tapahtunut, niin antaa näiden asua keskenään vielä tämä kesä ja munat eivät mene haudottaviksi, koska Zeldalla ja Toothlessilla on sama isä. 
Alkujärkytyksestä selvittyäni kiitin onnea, että Toothie oli kerryttänyt painoa kasvamisen ohella 56g ja muutenkin on terve ja hyväkuntoinen lisko, näinollen muninta ei olisi sille ainakaan välitön vaaratekijä nuoresta iästä huolimatta.

Zelda ja Hikka
Pian aloin etsiä Zeldalle toista vaimoa, ettei kiusaisi siskoaan liiaksi.
Jyväskylästä löytyikin kaunis tremper albiino naaras, joka on kuoriutunut kesällä 2011. Lähdin hakemaan paria viikkoa myöhemmin tätä kotiin ja rouva sai nimekseen Hiccup eli tuttavallisemmin Hikka.
Hikka oli menettänyt varpaita ensimmäisen elinkuukauden epäonnistuneiden nahanluontien seurauksena, joten käytin sen eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa ei löytynyt piileviä vikoja tai ongelmia, eikä nahanluonnitkaan enää tuota hankaluuksia tälle rouvalle. 

Hikka ja Toothless
Hikka
Toothless

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti