tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen lisko munasta ulos!

21.6 Hikka muni kaksi täydellistä munaa, jotka olivat molemmat hedelmöittyneitä! Laitoin ne hautomoon ja erotin Munakas 1:sen näistä väliseinällä, koska sen laskettu aika alkoi lähestyä.

Munakkaat 1,2 ja 3 ennen väliseinän asennusta ja hautomaboksin vaihtoa
Näkymä hautomon kannen läpi uuteen boksiin ja väliseinä on jo paikallaan
Ravasin seuraavat päivät monta kertaa päivässä hautomolla ja tirkistelin kansien läpi taskulampun kanssa, viimeisen kerran torstaina 25.6 klo 15:30. Mitään ei tuolloin näkynyt ja lähdin ajamaan erään toisen kasvattajan luo katsomaan Hikan vanhempia ja samalla tekemään tuttavuutta todella pienten poikasten kanssa. Kaksi tuntia kului käsitellen liskon poikasia, yhtä kengännauhaa muistuttavaa käärmettä sekä hiiriä ja tuijotellen isompia käärmeitä, muita liskoja sekä chinchilloja. Laitoin viestiä kotiin että miten Munakas voi ja pian sain puhelun että siellä hautomossa on lisko!

Tuossa munassa se vielä aamulla köllötteli
Lähdin melkein heti ajamaan kotiin ja kotona hautomossa pällisteli maailman pienin ja täydellisin pikkulisko! Tässä on siis ensimmäinen Toothless Geckos kasvatti ja se sai nimekseen Niiv.


Rääpäleen värimuodosta ei voi sanoa vielä muuta kuin että se ei ole albiino ja selän raidat on tavalliset, todennäköisesti Niiv on ihan tavallinen normal het tremper albino.


Niiv loi viime yönä ensimmäistä kertaa nahkansa ja raidat ovat haalistuneet alkuperäisestä. Pikkuliskosta kuoriutui myös oikein hurja saalistaja, kun ruoka alkoi maistua.


Elokuun alussa on laskettu aika Munakas 2 & 3:lle ja 8.7 lähden liskokuriiriksi kohti Varkautta viemään Heliltä liskoa Hennalle ja seuraavana päivänä tulen takaisin mukanani meidän Lontti ja lisko Helille. Näen siis samalla Zeldan ja Toothlessin vanhemmat.


Seuraavana projektina on asentaa meidän makuuhuoneeseen seinähyllyt, että poikasboksit saadaan turvallisesti sijoitettua ja lämmöt vedettyä kaikille kätevästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti