keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Hikan ja Munakkaan kuulumiset, sekä Gehenna'silta varattu Rääpäle

Hikka päätti yllättää meidät äitienpäivän aattona aloittamalla muninnan, onneksi päivällä ja huomasin että se änkesi hampaat irvessä ja otsasuoni pullottaen munaa wetboksissa.


Tilanne oli jotenkin koomisen oloinen kun juoksentelin ympäri taloa etsien tavaroita kasaan, koska aijemmin saapunut hautomakone olikin viallinen ja se meni vaihtoon, joten uusi oli vielä varastolla ja vasta kolmen päivän päästä muninnasta perillä.  Onneksi olin tilannut poikasia varten jo lämpökaapelin ja minulta löytyi työkalulaatikosta sopiva 2 litrainen smartboksi, joista kasasin hätävara hautomon laittamalla boksin pohjalle muutaman sentin kosteaa vermikuliittiä, lämpömittarin kannen alle ja asettelemalla kaapelia varovaisesti boksin päälle, sivuille ja pohjalle.


Käytännössä kolme ensimmäistä vuorokautta hautomolla ravattiin joka välissä tarkistamassa lämpötiloja ja yölläkin käytiin tarkistamassa, mikäli täytyi nousta ylös.Hautomakone saapui viimein ja siirsin smartboksin munan kanssa sinne asumaan.


Munakas nro. 1 jäi kiinni Hikan häntään, eikä mamma saanut sitä irti ominavuin, joten jonkin aikaa sitä seurattuani irrotin sen varovasti ja siirsin hautomoon. Toinen munakas ilmestyi maailmaan viikkoa myöhemmin ja valitettavasti pilaantui selkeästi heti ensimmäisinä päivinä, joten tällähetkellä hautomossa on yksi pullea munakas.
Munakas voi hyvin, pari päivää sitten läpivalaistessa alkoi erottua jo sikiön rajat ja alussa pitkittäissuunnassa ollut lommo on oijennut Munakkaan kasvaessa.


Hikka taas on reipastunut viimeisen viikon aikana ihan silmissä, eilen koko illan se köllötteli aivan lasin takana ja ruokakin on alkanut kiinnostaa ja maistua, oikein terhakkana jahtaili eilenkin isoa torakkaa terraariossa ja pisteli sen poskeensa. Onneksi mahassa ei näy vielä uusia munan alkuja, saa mamma ottaa rennosti ja tankata välillä.Varasin alustavasti Hennalta lupaavan oloisen poikasen, joka on aivan upean oranssi. Rääpäle on saanut nimekseen ja Kameleo eli Lontti, koska se vaihtaa väriä oikeastaan jokapäivä. Nähtäväksi jää minkä värinen pikkuneidistä tulee, mutta näiltä näkymin Lontti on muuttamassa meille kesällä ja mikäli Hikka ei muni useampia munia ja Munakas on ainoa selviytyjä, niin Lonttista tulee sen kämppis. Kuvan löytää Gehenna's gekkosin sivulta poikaset osiosta, nimellä Melinda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti